Career Program

Het Balance Career Program Integrale Projectbeheersing bestaat alweer 10 jaar. Het Career Program omvat alle theorie en best practices achter projectplanning, controlling, (project)control en risicomanagement. 

Je maakt kennis met de omgeving en de belangrijkste disciplines van projectbeheersing. Je wordt een goede gesprekspartner voor zowel projectbeheersers als projectondersteuners. Je weet wat collega IPM teamleden of het lijnmanagement nodig hebben om een project succesvol te kunnen beheersen. Maar vooral wordt er veel aandacht besteed aan hoe de disciplines zich tot elkaar verhouden. 

Door het leggen van verbindingen, ontwikkel je een integrale visie op projectbeheersing. Een ander belangrijk aspect van het Career Program is het ontwikkelen van soft-skills. Als (young) professional moet je communicatief stevig in je schoenen staan.  

Aanpak 

Het Career Program is praktijkgericht en volgt de principes van Action Learning waarbij veel aandacht is voor interactie, intervisie en on-the-job learning en coaching. 

Groepsverband 

Je werkt samen in groepen, waarbij je als groep (nieuwkomers) elkaar en de organisatie in een snel tempo beter leert kennen. Het doel is ook om een leuke opdracht te verkrijgen binnen het vakgebied, waar je start met een rugzak vol kennis en inspiratie.  

Afsluiting  

Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst, waarin jullie de groepsopdracht presenteren. We evalueren het hele Career Program en inventariseren welke mogelijke verdiepingsmodules jullie in de toekomst nog zouden willen volgen. En we sluiten de dag gezamenlijk af met een diner.  

Paula Bruyn

Maak kennis met Eric

 Eric Dute, 25 jaar, en woonachtig in Amersfoort. 

NA het afronden van de masters Supply Chain Management en Technology & Operations Management heb ik mijn afstudeeronderzoek kunnen voortzetten op de Rijksuniversiteit Groningen. 

Dit was leerzaam, maar ik kreeg veel zin om het bedrijfsleven in te gaan. Ik wilde meer praktijkgericht werken, het liefste in de fysieke omgeving. Via via kwam ik bij Balance terecht, en ik wist al snel dat ik mij hier goed op mijn plek zou voelen.

Variatie

Vooral de variatie van werkgebieden waarin Balance diensten levert, sprak mij aan tijdens het kennismaken. Ik had nog geen meerjarenplan uitgestippeld, en heb een zeer brede interesse. 

Ervaring

Juist daarom is het fijn dat ik bij Balance ervaring kan opdoen in verschillende werkgebieden bij verschillende opdrachtgevers. Het leuke aan het Career Program is dat je niet alleen kennis opdoet over de verschillende werkgebieden, maar dat je ook al snel een intern netwerk opbouwt. Het enthousiasme waarmee ik ben ontvangen door mijn collega’s en de tijd die ze voor me vrij maakten in geval van onduidelijkheden of puur voor kennisdeling, dat gun ik iedereen! 

Toekomst

Inmiddels ben ik begonnen met mijn opdracht bij Tennet, waar ik ga analyseren hoe het planningsproces van onderhoud en projecten verbeterd kan worden. Hoewel ik pas net ben begonnen, ben ik erg enthousiast! De context is erg complex en er zijn veel verschillende partijen bij betrokken. De lessen uit het Career Program over het belang van integraal samenwerken neem ik dan ook mee in mijn werkwijze.”

Hartelijke groet, 

Eric Dute