Wat doe je als Junior Project Consultant?

Door Balance 14-01-2020

In 2018, startte Eric Aangeenbrug vol enthousiasme als trainee bij Balance. Als afgestudeerde Sociale Geografie en Planologie heeft hij een natuurlijke interesse voor de gebiedsontwikkeling. Al snel kon hij aan de slag bij de Gemeente Amsterdam en de Gemeente Leusden, als assistent projectmanager voor ruimtelijke projecten. Hoe is het om als beginnend projectmanager de gebiedsontwikkeling in te gaan? Eric vertelt…

Wat maakt voor jou de gebiedsontwikkeling hét vakgebied om in te werken?

“Ik ben afgestudeerd aan Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn Bachelor heb ik me gespecialiseerd in conflictbemiddeling en governance in de gebiedsontwikkeling. Ik heb die onderwerpen altijd al boeiend gevonden omdat je continu aan een puzzel bezig bent. Je hebt te maken met allerlei verschillende doelen, issues en belangen die samenkomen in de ruimte: in de gebiedsontwikkeling moet je al deze aspecten meenemen en dat maakt het interessant. Bij Balance ben ik gestart als trainee, omdat ik me niet alleen op conflictbemiddeling wilde richten. Via dit traineeship kon en kan ik me juist verbreden binnen de gebiedsontwikkeling. Het is een mooie match omdat ik de ruimte krijg om me in de diepte én in de breedte te ontwikkelen, namelijk door bij verschillende rollen en opdrachtgevers aan de slag te gaan.”

Welke projecten doe je?

“Ik ben gestart bij de gemeente Leusden om te werken aan een woningbouwproject. We onderzoeken daar specifiek de haalbaarheid van woningbouw. Dit doe ik samen met Hans van Gogh, een collega Balancer. Hij is een echte rot in het vak dus van hem leer ik ontzettend veel. Hij neemt me mee en tegelijkertijd krijg ik eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig stappen te zetten. We zijn nu bezig om een onderzoek naar bodemvervuiling te laten uitvoeren. Ook heb ik me bezig gehouden met het laten ontwerpen van een stedenbouwkundig plan en ben ik regelmatig met stakeholders in overleg. Het is ook mijn rol bestuurlijke besluitvorming te faciliteren. Uiteindelijk moet de hele puzzel bij elkaar komen. Het leuke van dit project is dat het een kleine gemeente is, waar iedereen elkaar kent. Je hebt snel contact met je collega’s maar ook met bijvoorbeeld de wethouder.”